Lot zal bruisen aan de Zenne

Voorstelling ZenneterrasDelen
Lot wil volop inzetten op zachte recreatie. De ligging, vlak aan de Zenne, is hierbij een pluspunt. De Zenne is hier diep ingesneden en verborgen achter hagen en omheiningen. Daar komt verandering in. Het Articplein ligt aan de bocht van de Zenne, de ideale plek om er een bruisende trekpleister van te maken. Lot wordt letterlijk weer verbonden met de Zenne.
Onlangs werd het ontwerp voor het Zenneterras in deze Beerselse deelgemeente voorgesteld. 
 
Door een verlaagde trappenstructuur kan je afdalen naar de Zenne. Handig ook voor de kajakkers die hier kunnen opstappen. De trappen worden met veel groen voorzien. Een luifel scheidt het terras af van de rest van het plein. Dat plein wordt helemaal vernieuwd, met plaats voor wagens, de jaarlijkse kermis en fietsparking.
 
Het project past in een bredere visie voor Lot en de bedrijvenzones: investeren in een betere mobiliteit, meer groen en aangename verblijfsruimten. 
In 2024 worden de omgevingsvergunning en het aanbestedingsdossier uitgewerkt. De werken zelf starten rond de jaarwisseling 2024-2025.
 
 
Een samenwerking tussen het strategisch project Zennevallei, de Vlaamse Milieumaatschappij - VMM , Vlaams-Brabant, Gemeente Beersel en Gist-Zennevallei . De Vlaamse Milieumaatschappij trekt het ontwerp en draagt fors bij aan de uitvoering hiervan. Het Architectuuratelier Dertien12 maakte het ontwerp op.