Klimaatslimme Landbouw

De Pajotse boeren hebben een sleutelrol in een klimaatbestendig Pajottenland. Met dit project willen we de boerenstiel een duwtje in de rug geven.Terug naar overzicht
Delen

De Pajotse boeren hebben een sleutelrol in een klimaatbestendig Pajottenland. Het project ‘Klimaatslimme landbouw in het Pajottenland’ wil de (korteketen)landbouw in het Pajottenland een extra klimaatslimme laag geven en promoten als duurzame oplossing voor de landbouw in de streek.

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei werkt samen met Innovatiesteunpunt en de gemeentes Sint-Pieters-Leeuw, Roosdaal, Herne en de stad Halle aan het ondersteunen en begeleiden van landbouwbedrijven in de ontwikkeling van een energieslim en waterslim bedrijfsbeheer. Op die manier zetten we samen in op de klimaatbestendige toekomst van de landbouw in het Pajottenland.

Door middel van communicatiecampagnes tonen we aan dat klimaatslimme landbouw bijdraagt tot het verminderen van de ecologische voetafdruk in het Pajottenland. We willen lokale landbouwers inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan met klimaatslimme maatregelen op hun bedrijf. Met de verhalen rond de klimaatslimme aanpak van de geselecteerde landbouwers tonen we de lokale consument dat boeren een sleutelrol kunnen opnemen in de transitie naar een klimaatbestendig Pajottenland en promoten we tegelijkertijd trots de eerlijke producten van de Pajotse korteketenlandbouw die dagelijks ons bord vullen. 

Facebook Contacteer Mieke
© Opgewekt Pajottenland

Acties in de kijker

©

Voorjaar 2022

Boeren getuigen

Onze klimaatslimme boeren getuigen in vijf filmpjes. 

©

Voorjaar 2022

Filmpje landschapsbouwers

Landbouwers zijn echte landschapsbouwers. Daarom promoten we hun activiteiten ook graag met een filmpje, opgenomen in de Aerebeekvallei in Herne. Je kunt de boeren steunen door hun korteketenproducten te kopen.

©

december 2021

Lanceringsmoment

Lanceringsmoment met getuigenissen van boeren en een kooksessie van Gunther Coppens, Gedeputeerde voor Platteland, bijgestaan door afgevaardigden van Herne, Halle, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw.

 


Partners