Klimaatslimme Landbouw - afgelopen

De Pajotse boeren hebben een sleutelrol in een klimaatbestendig Pajottenland. Met dit project willen we de boerenstiel een duwtje in de rug geven.Terug naar overzicht
Delen

De Pajotse boeren hebben een sleutelrol in een klimaatbestendig Pajottenland. Het project ‘Klimaatslimme landbouw in het Pajottenland’ wil de (korteketen)landbouw in het Pajottenland een extra klimaatslimme laag geven en promoten als duurzame oplossing voor de landbouw in de streek.

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei werkt samen met Innovatiesteunpunt en de gemeentes Sint-Pieters-Leeuw, Roosdaal, Herne en de stad Halle aan het ondersteunen en begeleiden van landbouwbedrijven in de ontwikkeling van een energieslim en waterslim bedrijfsbeheer. Op die manier zetten we samen in op de klimaatbestendige toekomst van de landbouw in het Pajottenland.

Door middel van communicatiecampagnes tonen we aan dat klimaatslimme landbouw bijdraagt tot het verminderen van de ecologische voetafdruk in het Pajottenland. We willen lokale landbouwers inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan met klimaatslimme maatregelen op hun bedrijf. Met de verhalen rond de klimaatslimme aanpak van de geselecteerde landbouwers tonen we de lokale consument dat boeren een sleutelrol kunnen opnemen in de transitie naar een klimaatbestendig Pajottenland en promoten we tegelijkertijd trots de eerlijke producten van de Pajotse korteketenlandbouw die dagelijks ons bord vullen. 

Bekijk hier de inspiratiegids Facebook Contacteer Mieke Persbericht startmoment Persbericht korteketenrecepten
© Regionale Landschappen
Vind een verdeelpunt
© Opgewekt Pajottenland


Acties in de kijker

©

december 2022

Een voorbeeldproject

We werden met ons project geselecteerd als voorbeeldproject door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Glunder ...

Bekijk hier het filmpje

©

24 november 2022

Slotmoment partners

In stijl sloten we het project 'Klimaatslimme Landbouw in het Pajottenland' af. Bedankt aan partners, boeren, pers en inwoners van het Pajottenland om mee vorm te geven aan het project. Kers op de taart was de voorstelling van de inspiratiegids. De basisingrediënten? Enthousiasme, klimaatslimme landbouwers, kennisdeling, korteketen, verantwoorde consumenten en heerlijke recepten.

©

24 november 2022

'Voeding van eigen kweek'

Met de lezing 'Voeding van eigen kweek' sloten we ons project af voor het brede publiek. Ook zij kregen in primeur de inspiratiegids Klimaatslimme Pajotse landbouwers te zien én werden verwend met een korteketenbuffet.

©

najaar 2022

Dorpen vol power

Dorpen vol Power: interactieve workshops in Sint-Piters-Leeuw, Roosdaal, Halle en Herne. om Schaeken, energieconsulent van Boerenbond, gidst je stap voor stap langs het pad van energiebesparing en zelf energie produceren naar een ‘energieke thuis’ én een ‘dorp vol power’! Boeiende avonden met heel wat kennisdeling. 

©

mei 2022

Persmoment korteketen

Persmoment bij restaurant Sir Kwinten in Lennik. Chef-kok Glenn Verhasselt gaat aan de slag met korteketenproducten. Voorstelling van de stand van zaken van het project en startschot voor het maken van de inspiratiegids met korteketenrecepten. 

 

©

Voorjaar 2022

Boeren getuigen

Onze klimaatslimme boeren getuigen in vijf filmpjes. 

©

Voorjaar 2022

Filmpje landschapsbouwers

Landbouwers zijn echte landschapsbouwers. Daarom promoten we hun activiteiten ook graag met een filmpje, opgenomen in de Aerebeekvallei in Herne. Je kunt de boeren steunen door hun korteketenproducten te kopen.

©

december 2021

Lanceringsmoment

Lanceringsmoment met getuigenissen van boeren en een kooksessie van Gunther Coppens, Gedeputeerde voor Platteland, bijgestaan door afgevaardigden van Herne, Halle, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw. 

Bekijk hier het filmpje

 


Partners