Biodivers Beersel

versterken van het netwerk van Beerselse natuur- en groengebieden via natuuractiesTerug naar overzicht
Delen

Het project Biodivers Beersel wil het netwerk van Beerselse natuur- en groengebieden versterken via natuuracties op zowel openbaar domein als bij de inwoners. Bijzondere aandacht gaat naar de Beerselse holle wegen en de Europees beschermde koesterbuur vliegend hert. Ook andere koesterburen zoals gewone grootoorvleermuis, steenuil, geelgors en iepenpage zien hun leefgebied uitgebreid met extra hoogstamboomgaarden, hagen, heggen, houtkanten en bomen(rijen).  

 

Ook inwoners worden uitgenodigd om hieraan mee te werken! Bouw zelf een broedhoop voor het vliegend hert of vraag een gratis broedhoop aan. Wie het landschap wil verfraaien door een boomgaard, houtkant, poel, … aan te leggen of te herstellen kan rekenen op advies, praktische ondersteuning en – in bepaalde gevallen – financiële steun. 

 

Biodivers Beersel is een nieuw samenwerkingsverband tussen de gemeente Beersel, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Natuurpunt Beersel, de Bedrijfsgilde van Beerselse landbouwers en Agentschap voor Natuur en Bos. Uniek aan de Beerselse samenwerking is dat ook de lokale landbouworganisatie mee aan boord zit als actieve partner. Het project wordt ondersteund door een ‘duurzaam biodiversiteitsproject’ van de provincie Vlaams-Brabant. 


Partners