PenZine zomernummer

Ons zomernummer 2022 rolde van de drukpersen.Terug naar overzicht
Delen

Lopen, springen, fietsen, dansen … Bewegen zit ingebakken in ons dagelijkse leven en maar goed ook, want het is gezond voor lichaam en geest. En deze zomer zal het niet aan beweging ontbreken in het Pajottenland en de Zennevallei. Haal bijvoorbeeld je stalen ros van stal en trotseer de fietssnelweg F20 of ga op verkenning langsheen de VolleGaasroute, een doorfietsroute in volle ontwikkeling. En natuurlijk staat naar jaarlijkse traditie ook weer De Gordel op het programma. Trek de stapschoenen aan en laat je door bioloog Eric Cosyns leiden naar het topje van de Congoberg of wandel van kapel naar kapel in de voetsporen van de bedevaarders. Bind je liever voetbalschoenen aan om een potje te sjotten? Voetbalicoon en erfgoedambassadeur Gilles De Bilde neemt je alvast mee naar het voetbal van vroeger en nu. Of stap aan boord van de boerentram die doorheen ons Pajotse landschap tuft. Niet meer letterlijk, want dit erfgoedobject staat al dertig jaar stil. Ook voor wie revalideert is beweging, liefst in openlucht, belangrijk. Revalidatiecentrum Inkendaal is dan ook opgetogen met de nieuwe sensory trail voor hippotherapie. Maar niet enkel mensen en dieren bewegen. Heel onze maatschappij is in beweging! Denk maar aan de boeren die steeds meer inzetten op klimaatslimme oplossingen om veranderingen het hoofd te bieden. Of de vele Mobipunten die in onze regio verschijnen om ons aan te zetten tot duurzame verplaatsingen. Of de cultuursector die steeds opnieuw verrassend uit de hoek komt.

Ons PenZine-nummer zal jong en oud ongetwijfeld inspireren voor een zomer vol beweging! En als je onderweg bent, vergeet dan niet om foto’s te nemen én te delen met ons op sociale media onder de hashtag #penzine.

 

Klaar voor een zomer vol beweging? Lees PenZine digitaal of haal jouw exemplaar op in één van de 470 verdeelpunten in de regio.