Nieuwe streetart siert ecotunnel

“Vanaf hier neemt de natuur het over”Delen

Halle is een nieuwe streetart rijker. Viva Pintura en MASSI toverden de grijze muren van de ecotunnel aan de Pijpaenshoek om tot een mooi kunstwerk. De stad werkte hiervoor samen met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Agentschap voor Natuur en Bos.

 

Streetart brengt kleur binnen een stad. Het prikkelt de fantasie en de creativiteit. De kleuren en vormen spreken de kinderen erg aan. Bovendien vult het saaie ruimtes nuttig in en levert het een positief straatbeeld op. Stad Halle geeft al jaren streetart een prominente plek in de stad. De projecten maken intussen deel uit van een kindvriendelijk beleid.

 

Belangrijke toegangsweg

Met de aanleg van een nieuw ecoduct verderop in het Hallerbos, wordt de Pijpaenshoek een belangrijke toegangsweg naar het Hallerbos voor wandelaars en fietsers. Door hier een streetart op de muren te zetten, maken we de tunnel kindvriendelijker, uitnodigend en minder saai. De stad Halle, het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Agentschap voor Natuur en Bos werkten samen aan dit project.

 

Vanaf hier neemt de natuur het over

We selecteerden het voorstel van 2 lokale artiesten die het kunstwerk samen realiseerden: Monja (Viva Pintura) uit Halle en Jurgen (MASSI) uit Schepdaal.

Het concept ‘Vanaf hier neemt de natuur het over’ is een mooi eerbetoon aan het Hallerbos en de dieren die er leven. Tegelijk is het ook een knipoog naar Plan Boommarter. Dat is het project waarmee we met verschillende partners de natuur in Halle verbinden met elkaar.

De harde betonnen structuur van de brug verandert op sommige plaatsen in boomschors waar marters en eikelmuizen een huis vinden, wordt vloeibaar en laat een hint van een poel vol kikkerdril doorschemeren,… Onder andere de  boommarter, de eikelmuis, het vliegend hert en de sleedoorpage staan afgebeeld. Het zijn de dieren waarvoor dit leefgebied broodnodig is. De aaneenschakeling van de verschillende bossen en wouden brengen de kunstenaars in beeld door een strook die over de muur en het plafond loopt en de verschillende beelden verbindt.

 

Het is al het tiende streetart-werk dat we een muur in Halle laten zetten. Wie de bijzonderste werken wil ontdekken kan de Street Art Tour terugvinden op www.visithalle.be/nl/street-art-tour. Deze 21 kilometer lange fietstocht neemt je mee naar de mooiste streetart-plekjes in de stad.