Hoe wil jij de VolleGaasroute beleven?

We hebben jouw ideeën nodig om beleefplekjes in te richtenTerug naar overzicht
Delen

We hebben jouw ideeën nodig om beleefplekjes in te richten langsheen de VolleGaasroute. Deze doorfietsroute is intussen een begrip in de regio. Ze verbindt Galmaarden met Anderlecht en gaat dwars door het Pajottenland via Gooik, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw. Op de route tref je fietsers die gebruikmaken van deze snelle en mooie woon-werkverbinding, maar ook recreatieve fietsers. Het Leader-project ‘VolleGaas beleven’ werkt de komende twee jaar aan beleefplekjes in Galmaarden, Gooik en Lennik.

Een extra haag of boom om een rustpunt wat knusser te maken, een bloemenrand om de route op te fleuren, een bank om samen met het gezin te picknicken, een tweesporenpad om de veiligheid te verhogen, opwaardering van een mooi uitzichtpunt … We zijn nog op zoek naar ideetjes. En wie is er beter geplaatst om deze aan te reiken? Juist ja, de gebruikers en inwoners van de gemeentes.

Denk je graag mee? Zak dan af naar één van de participatiemomenten per gemeente.

 


Zak op zondag 23 april 2023 naar Galmaarden en deel je ideeën. Afspraak om 14u op het Marktplein van Galmaarden voor een korte fietstocht naar Vollezele langsheen de VolleGaasroute (+/- 6 km). Breng dus je eigen fiets mee! Om 15u zetten we de fietsen aan de kant en brainstormen we samen op het Oudstrijdersplein (bij slecht weer in zaal De Notelaar (Ninoofsesteenweg 74a) met een hapje en een drankje. Liever geen fietstocht? Geen nood: aansluiten om 15u in Vollezele kan ook.

Zak op donderdag 25 mei 2023 naar Gaasbeek en deel je ideeën. Afspraak om 19.30u op de parking van de Krijmerie in Gaasbeek (Kasteelstraat 37) voor een korte fietstocht langsheen de VolleGaasroute (+/- 6 km). Breng dus je eigen fiets mee! Om 20.30u zetten we de fietsen aan de kant en brainstormen we samen in De School van Gaasbeek (Donkerstraat 32). Liever geen fietstocht? Geen nood: aansluiten om 20.30u kan ook.

Zak op woensdag 14 juni 2023 naar Gooik en deel je ideeën. Afspraak om 19.30u aan de voorkant van Plattelandscentrum Paddenbroek (Paddenbroekstraat) voor een korte fietstocht langsheen de VolleGaasroute (+/- 4,5 km). Breng dus je eigen fiets mee! Om 20.30u zetten we de fietsen aan de kant en brainstormen we samen in Het Vijfde Wiel in Oetingen (Kerkstraat 1). Liever geen fietstocht? Geen nood: aansluiten om 20.30u kan ook.

© Regionale Landschappen