Lezingenreeks De Pajotse Klimaatsofa

Vanaf dit najaar trekt de Pajotse Klimaatsofa door het Pajottenland. Elke maand vleien gepassioneerde experten zich neer op onze sofa. In een ongedwongen en knus Pajots sfeertje geniet je van boeiende lezingen over onderwerpen die onze wereld nóg mooier kunnen maken.

Inschrijven

Terug naar overzicht

Pajottenland (verschillende locaties)

Startplaats

30 maart 2023 | 20u00

Start

30 maart 2023 | 22u15

Einde

5 euro

prijs
Delen

Maak kennis met de Pajotse Klimaatsofa! Ook komend voorjaar trekt de Pajotse Klimaatsofa door de regio. Elke maand vleien gepassioneerde experten zich neer op onze sofa. In een ongedwongen en knus Pajots sfeertje geniet je van boeiende lezingen over onderwerpen die onze wereld nóg mooier kunnen maken. De Pajotse Klimaatsofa houdt halt op inspirerende plaatsen waar informatie en verbinding centraal staan. Uiteraard is er ook ruimte om je eigen zegje te doen. De reeks loopt op zijn einde, maar niet zonder nog een klepper van formaat aan je voor te stellen: Tine Hens!

 

De klimaatproblematiek? Allemaal de schuld van de Chinezen! (en andere boosdoeners)

Donderdag 30 maart 2023 in Landhuis de Viron, Joseph Depauwstraat 11, Sint-Pieters-Leeuw.

Spreker: Tine Hens (auteur)

* Van ‘We kunnen er toch niets meer aan doen’ en ‘Wij zijn te klein om het verschil te maken’ tot ‘Het klimaat is altíjd veranderd!’ en ‘We gaan toch niet terug naar de middeleeuwen?’

Wie al eens in een discussie over het klimaat verzeilt, voelt de dooddoeners vaak al van kilometers ver aankomen. Origineel zijn ze zelden. Eigenlijk komen ze altijd op hetzelfde neer: maak je geen zorgen, doe zo weinig mogelijk of laat anderen het probleem oplossen. Ze zaaien vooral onmacht, twijfel en verwarring. Want ook al rammelen de redeneringen vaak even luid als ze gedeclameerd worden, ze gaan er vaak beter in dan de vervelende feiten. En overtuig maar eens de luide nonkel die beweert dat zijn planten net ‘heel content’ zijn met meer CO2 en dat niet het klimaat maar de overbevolking het probleem is. In deze lezing overloopt Tine haar even speelse als ernstige boek en gaat ze de uitdaging aan.