Kan bier uit ons land ook echt gebrouwen worden met Belgische grondstoffen? Zijn de Pajotse bodem en klimaat geschikt voor biologische brouwtarwe en – gerst? En hoe combineer je biologische normen met een eerlijke prijs en toekomstperspectief voor alle betrokkenen?
Een groep Pajotse boeren en Brouwerij 3 Fonteinen sloegen de handen in elkaar en richtten het Granennetwerk op. Een vruchtbare samenwerking met focus op duurzame en biologische voedselproductie en verrassende resultaten. Kom luisteren naar hun inspirerende verhaal. Je ontdekt hoe lokale Pajotse landbouwinitiatieven een alternatief kunnen bieden voor grootschalige industrialisering.
Door: Lucas Van den Abeele
Een activiteit in het kader van de lezingenreeks Klimaatsofa. Tijdens de inspirerende lezingen staat duurzaamheid op alle vlakken centraal: van mobiliteit over landbouw, tot water, energie en biodiversiteit. En natuurlijk komen we ook uit onze sofa: tijdens leuke acties en activiteiten ga je zelf aan de slag en maak je kennis met de praktijk.