Grote bosplantacties

Samen planten = één groot feestTerug naar overzicht

27 November 2022 | 00u00

Start

12 februari 2023 | 15u23

Einde

Gratis

prijs
Delen

Naar jaarlijkse traditie zijn de maanden november en december de aanplantmaanden. Dan steken we - samen met bewoners, groot en klein - de handen uit de mouwen om boompjes de grond in de krijgen. Ook dit jaar is dat niet anders. We hopen jullie dan ook te mogen verwelkomen op één of meerdere van onze aanplantacties.

Op zondag 27 november maken we Sint-Pieters-Leeuw een beetje groener. Op initiatief van het strategisch project Zennevallei i.s.m. gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Agentschap Natuur en Bos, worden groot en klein uitgenodigd om mee te helpen planten in het Damiaanpark. Dit is de tweede aanplantactie in het Damaiaanpark.Vorig jaar vond reeds een eerste aanplantactie in het Damiaanpark plaats. Ondertussen begint het park al mooi vorm te krijgen, maar natuurlijk willen we daar nog meer bomen zien!

De aanplantactie vindt plaats van 10 tot 13u. Gelieve eigen schop mee te brengen. 

Je kan het Damiaanpark bereiken via de Jan Vanderstraetenstraat (links van huisnummer 82).

Inschrijven: niet verplicht (maar wel handig voor de organisatie):  www.sint-pieters-leeuw.be/damiaanpark.


Op zondag 4 december kan je de handen uit de mouwen steken in Lennik. Daar krijgt het Slagvijverbos en natuurpark Slagvijver meer vorm op intiatief van de gemeente Lennik, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en het strategisch project Opgewekt Pajottenland. Deze actie kadert in de grotere visie ‘Groen Hoefijzer’ om meer toegankelijk natuur te creëren in de beekvallei van de gemeente.

Breng je schop en plantgerief mee en help ons planten op volgende uren:

  • 10u tot 12u aanplant nieuw bosje Slagvijver i.s.m. de bûûmplanters
  • 12u tot 13u pauze + versnapering
  • 13u tot 15u aanplant houtkant natuurpark Slagvijver

Plaats van afspraak: de akker tegenover Slagvijver 19

 


Op zondag 12 februari 2023 is jong en oud welkom om deel te nemen aan de grote bosplantactie aan de Perregatstraat in Lembeek.
Vele helpende handen zijn nodig om vierduizend nieuwe boompjes te planten in een paardenweide die door ANB verworven werd. Naar goede gewoonte maken we er een groot feest van met veel animatie. Samen maken we de Zennevallei nog een stukje diverser.

 

De aanplantactie vindt plaats vanaf 11u tot einde namiddag. Gelieve eigen schop mee te brengen. 

© Regionale Landschappen
© Julie Decuyper