Documentaire ‘Drinkbare Maas’

Op woensdag 27 maart 2024 staat de gratis vertoning van ‘Drinkbare Maas’ geprogrammeerd in het Koetshuis in Roosdaal. Hiermee willen we aandacht vragen voor water in ons landschap.Terug naar overzicht

Koetshuis, Kristus Koninglaan z/n 1760 Roosdaal

Startplaats

27 maart 2024 | 20u00

Start

27 maart 2024 | 22u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

Op woensdag 27 maart 2024 organiseren we een gratis vertoning van de documentaire ‘Drinkbare Maas’ in het Koetshuis in Roosdaal om aandacht te vragen voor water in ons landschap.  In de documentaire wandelt Li An een route van 1000 km langs de Maas. Onderweg gaat ze in gesprek met boeren, vissers, burgemeesters en kinderen en praten ze over vervuiling van rivieren.

Tijdens haar studies vertrok Li An Phoa op kanotocht over een van de grootste rivieren in Quebec, Canada. Tijdens haar avontuur ontdekte ze dat ze rechtstreeks uit de rivier kon drinken. Drie jaar later, wanneer ze terugkeert, is dit niet meer het geval door vervuiling van de rivier. Sinds deze ervaring zet Li An zich in voor drinkbare rivieren en spoort ze aan tot actie.
 
Deze actie past binnen leader Pajottenland+ project Herbuurten & Herbronnen, de opstartende werking Blue Deal van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de Week van het Water. Europa investeert in zijn platteland, met ook steun van Vlaanderen en provincie Vlaams-Brabant.
 
Inschrijven (niet verplicht) via jeanne@pajot-zenne.be
© Henk Ganzeboom