Avondwandelingen: ontdek het vliegend hert

Op zoek naar de grootste kever van het landTerug naar overzicht

15 juni 2023 | 20u30

Start

23 juni 2023 | 22u30

Einde

gratis

prijs

Zomer

Seizoen
Delen

Maak kennis met het vliegend hert, de grootste kever van ons land. Benieuwd om hem eens te spotten. Het vliegend hert mag dan wel een kever zijn waar je niet naast kan kijken, de kans is héél klein dat je er toevallig eentje tegen het lijf loopt. In juni zijn er twee avonden waarop je met een ervaren gids op pad kan gaan, op zoek naar het vliegend hert:

Donderdag 15 juni 2023: Avondwandeling vliegend hert. Een organisatie van Natuurgidsen ZWB en Natuurpunt Rode-Linkebeek. Afspraak om 20.30u aan parking Zevenbronnen in Sint-Genesius-Rode. De gegidste wandeling is zo'n 5 kilometer.

Info en inschrijven

Op vrijdag 23 juni 2023 staat er nog een ontdekkingsavond gepland. Onder de titel ‘Onze herten kunnen vliegen’ geniet je van een boeiende inleiding door Expert Arno Thomaes (INBO). Zodra het begint te schemeren, trekken we eropuit, op zoek naar vliegende herten. In 2022 werden voor de eerste keer opgekweekte vliegende herten uitgezet om de populatie van Huizingen te versterken. Tijdens deze excursie kunnen we hopelijk zien of het experiment geslaagd is. Deze avond is een organisatie van Gemeente Beersel, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en INBO.

Afspraak om 20u in GBS Huizingen, Vaucampslaan 80 in Huizingen. Gratis deelname, inschrijven verplicht via milieu@beersel.be of 02 359 17 17.

© Vildaphoto